KNOWLIMITS byla jedním z hlavních partnerů konference ARfest Prague 2021 věnované rozšířené realitě, která se uskutečnila 22. října 2021 v pražském Palladiu. V pořadí druhý ročník festivalu byl s ohledem na aktuální pandemickou situaci přenášen online. Jeho program sledovaly v přímém přenosu stovky lidí z celého světa a další diváci využili možnost přehrát si livestream zpětně ze záznamu.

ARfest představil nejaktuálnější trendy

V rámci svých vstupů se mluvčí dotkli celé řady důležitých témat a přiblížili současné možnosti i nadcházející trendy ve využití AR. Rozšířená realita má podle názoru expertů potenciál v blízké budoucnosti změnit fungování mnoha oblastí společenských i obchodních vztahů. „Extrémně rychlý vývoj oboru dokládá také to, že v současnosti jen na tvůrcovské platformě SparkAR tvoří více než 500 tisíc lidí, před dvěma lety to byla polovina. Aplikace AR lze využít v obchodě, vzdělávání, výrobě, logistice, zdravotnictví a celé řadě dalších oborů. Jednou z oblastí, ve které se AR v poslední době stále častěji uplatňuje, jsou přitom prodejní a komunikační aktivity obchodních společností,“ vysvětluje Pavel Max Vincenc, organizátor ARfestu, který se v KNOWLIMITS stará o AR marketingová řešení na míru našim klientům.

Piotar Boa na ARfestu

Program konference byl rozdělen do čtyř tematických bloků přednášek, které byly živě streamovány na webu konference. Se svými prezentacemi vystoupily přední osobnosti z oblasti AR z celého světa, mezi které bezesporu patří Piotar Boa, Vincent Trastour, Chris Pelk, Kym Fiala, Adrien Carta, Marc Wakefield, Caroline Rocha, Zuza Sliwinska, Gianmarco Giordani či Žaneta Sladká a Michal Horniecký z Amnesty International. Řada přednášejících byla osobně přítomna v prostorách ZÓNY v Palalladiu, odkud probíhal přenos, další osobnosti prezentovaly své příspěvky prostřednictvím videohovorů.

Samotní přednášející si pochvalovali také panelové diskuse, které byly součástí všech čtyř tematických bloků. Během nich se experti vyjadřovali k dalším důležitým aspektům, které dynamicky se rozvíjející obor AR řeší, ať už jde o etiku, potenciální zneužitelnost technologií nebo nové výzvy z oblasti ochrany soukromí uživatelů sociálních sítí či autorských práv.

Součástí ARfest Prague 2021 byly rovněž Palladium AR Days, jež přiblížily tuto technologii široké veřejnosti. Během 10 dnů mohli návštěvníci Palladia vyzkoušet to nejlepší ze světových AR filtrů a současně se tak zapojit do hry o zajímavé ceny.

Podívejte se na sestřih toho nejlepšího, co ARfest Prague 2021 nabídnul.