COMvergence: KNOWLIMITS potvrzuje lídra v mediálních tendrech 2023

Podle výroční analýzy New Business Barometer 2023 nezávislé analytické společnosti COMvergence obsadily první příčku žebříčku shodně agentury KNOWLIMITS a OMD. Obě se podle výsledků za rok 2023 staly na českém trhu nejúspěšnějšími při získávání nových tendrů. Stávající největší mediální agentura v Česku KNOWLIMITS si prvenství připisuje už druhým rokem po sobě.

KNOWLIMITS získala na základě výsledků analýzy COMvergence v roce 2023 nový byznys v hodnotě 43,8 mil. USD.  Do trojice TOP mediálních agentur, kterým se nejvíce dařilo na poli nového byznysu, patří ještě OMD na sdíleném prvním místě a EssenceMediacom. Největšími novými klienty  KNOWLIMITS z roku 2023 jsou Mountfield a FIO banka.

Aktualizovaný žebříček přináší celkový pohled na přesuny rozpočtů a úspěšnost agentur ve výběrových řízeních, jejichž výsledek byl oznámen ve sledovaném roce. Analyzovaná data zohledňují zároveň rozpočty klientů, které se agenturám podařilo obhájit. Žebříček tedy nevyjadřuje sílu agentur a sítí podle celkových rozpočtů klientů v portfoliu, jako je tomu u hodnotící zprávy COMvergence Media Agency Billings Rankings & Market Shares, ale pouze podle přírůstků a ztrát v posledním roce.

Mezinárodní společnost COMvergence se dlouhodobě věnuje analýzám dat z nezávislých výzkumů, ze kterých vyhotovuje objektivní srovnávací studie. Zaměřuje se přitom na nový byznys, výkony a strategický vývoj mediálních, kreativních a digitálních agentur.

 

Top 3 Agencies
Rank Agency Total New Business US M$ 2023
1= OMD +44,0 M$
1= KNOWLIMITS +43,8 M$
3 EssenceMediacom +26,3 M$

source: COMvergence, March 2024