Novinka od Knowinstore: regulace zákazníků v prodejně

Současná situace spojená s pandemií koronaviru klade na obchodníky vyšší požadavky související s dodržováním hygienických nařízení. Tým Knowinstore v rámci projektu KNOWDATA představuje nový nástroj, Pygmalios Real-time Occupancy Management, který jim s jejich plněním pomůže. „Novinka byla vyvinuta právě na pomoc s dodržováním hygienických limitů zalidněnosti během epidemie Covid-19. Díky přesným senzorům dokážeme regulovat počet návštěvníků vstupujících do provozovny,“ uvádí Marek Jandejsek, Business Development Manager Knowinstore.

Senzor je nainstalován u vchodu provozovny, kde anonymně a přesně počítá přicházející a odcházející návštěvníky. V reálném čase pak přepočítává zalidnění provozovny a na základě velikosti nákupní plochy a nařízení o maximálním počtu zákazníků stanovuje volnou kapacitu. Ta je zákazníkům komunikována prostřednictvím vizuální signalizace před vchodem.


Informace o aktuální zalidněnosti je k dispozici také managementu a provozu prostřednictvím live dashboardu. „Hlavními benefity nástroje Pygmalios Real-time Occupancy Management je automatické regulování toku zákazníků a upozornění na překročení povoleného počtu lidí v provozovně. Součástí jsou navíc i reporty zobrazující problémové hodiny během dne a také live reporty v reálném čase pro veřejnost,“ prozrazuje Jandejsek.

Pro další podrobnosti můžete kontaktovat Marka Jandejska na tel.: +420 724 334 271 nebo e-mailu: jandejsek@know.cz.